Понедељак, 23. Октобар 2017.

Хуманитарна помоћ за најугроженије ромске породице

Данас су активисти Црвеног крста, у сарадњи са Општином Неготин, поделили пакете хране и хигијене најугроженијим ромским породицама са територије наше општине. Подели су присуствовале Мерлина Селенић, помоћница председника општине Неготин за за социјална питања, националне мањине и развој месних заједница и Љубица Мaринковић, секретар Црвеног крста Неготин.

 

„Овом приликом окончавамо поделу породичних пакета помоћи, које Влада Републике Србије неколико година уназад дистрибуира преко локалних организација Црвеног крста. Одређени број пакета поделићемо у ромском насељу „Бели двор“, а остатак пакета биће подељен најугрожениојим ромским породицама по списку који је направила општина Неготин. Помоћница председника нам је изашла у сусрет и помогла да пронађемо најугроженије породице и заједно ћемо их обићи и поделити им ову хуманитарну помоћ која ће им, надам се, значити у овом периоду.“ – истакла је Љубица Маринковић, приликом обиласка Белог двора.  

 

Пакет хране садржи 12 килограма различитих намирница, уља, шећера, пиринча, пасуља, разних конзерви и паковање од 10 кг брашна, док хигијенски пакет између осталог садржи прашак, сапуне, пасте за зубе, четкице и друга неопходна средства за одржавање личне хигијене.    

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.