Среда, 08. Април 2020.

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ МЕШТАНА НА ПРИВРЕМЕНОМ РАДУ У ИНОСТРАНСТВУ ИЗ ПРАХОВА ПОДЕЉЕНА УГРОЖЕНИМА У СЕЛУ

У оквиру хуманитарне акције коју су покренули мештани Прахова који се налазе на привременом раду у иностранству, а у сарадњу са Мото клубом „Free Rider“ и Месном заједницом Прахово, социјално-угроженим и породицама слабијег материјалног стања данас је подељено тридесетак пакета са основним животним намирницама. Подели пакета присуствовао је Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.

   

„Данашња акција помоћи породицама које су угрожене и слабијег материјалног стања у Прахову спроводи се захваљујући мештанима који се налазе на привременом раду раду у Аустрији, Швајцарској, Немачкој и Шведској, члановима Мото кулуба „„Free Rider“ и Месној заједници . Прикупљена финансијска средства уплаћена су на рачуне мото клуба и месне заједнице и захваљујући њиховој помоћи обезбеђени су пакети који ће им, у овим тешким временима, сигурно добро доћи. Желим да се захвалим у име свих мештана Прахова, посебно социјално- угрожених породица нашим људима из иностранства а посебно члановима Мото клубу „ „Free Rider“ који ће данас поделити пакете а који као волонтери Штаба за ванредне ситуације општине Неготин већ три недеље помажу не само мештанима Прахова већ и Самариновца и Неготина. Молим све наше људе у дијаспори који желе и могу, да помогну , имајући у виду и данашњу акцију мештана Прахова. Председник Величковић и ја у контакту смо са нашим људима у иностранству и већ су најављене сличне акције у Радујевцу и Уровици. Позивам и остале који могу и желе да се организују да помогну колико могу јер свака помоћ је добродошла .“ рекао је данас у Прахову, Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин. 

  

Чланови Мото клуба „Free Rider“ своју хуманост показали су више пута од свог формирања, организујући разне хуманитарне акције а међу првима су постали волонтери Штаба за ванредне ситуације који свакодневно помажу особама старијим од 65 година у Прахову, Самариновцу и Неготину као и мештанима који се налазе у изолацији с обзиром да су се вратили из иностранства. Данас су обишли тридесетак породица у Прахову којима су доставили пакете хуманитарне помоћи.  
„Овом приликом посебно се захваљујем мештанима који се налазе на привременом раду у иностранству што мисле на најугроженије у Прахову. Имамо доста старих лица и лица која су социјално угрожена. Чланови Мото клуба и Савета Месне заједнице радо су се придружили овој акцији која је на њихов предлог организована. Ми смо волонтери од почетка ванредног стања,и свакодневно помажемо житељима Пархова, Самариновца и Неготина и наилазимо на велику подршку грађана. Седам чланова нашег клуба активно помаже. На друштвеним мрежама објављујемо слике и наше акције али не из разлога да би се тиме хвалили већ да би подстакли људе да нам се прикључе. „ изјавила је Катарина Војиновић ПР Мото клуба „„Free Rider“ .

 

Породице слабијег материјалног стања у Прахову којима је помоћ најпотребнија могу очекивати нову хуманитарну помоћ мештана који су на привременом раду у иностранству, која је најављена за десетак дана.