Понедељак, 26. Аугуст 2019.

Хуманитарна организација „Самаритербунд" из Аустрије донирала возило хитне медицинске помоћи Фондацији Јабуковац

  

Градоначелник Беча др Михаел Лудвиг уручио је у име Хуманитарне организације „ Самаритербунд“ и Града Беча кључеве модерног и комплетно опремљеног возила хитне помоћи Фондацији „Јабуковац“. Примопредаји возила присуствовали су Небојша Родић, амбасадор Републике Србије у Аустрији, Волфганг Дихантис, директор Организације „Самаритербунд - хитне и социјалне службеГмбХ", др Радивоје Петрикић, адвокат и оснивач Фондације „Јабуковац“, Младен Бошковић помоћник председника Општине Неготин, Драгиша Радуловић члан Већа Општине Неготин задужен за дијаспору и Ненад Богосављавић, потпредседник Савета Месне заједнице Јабуковац. 

„Град Беч има дугу традицију пружања хуманитарне и економске помоћи оним регионима у Европи, којима је она неопходна. Поједине Бечлије и Бечлијке имају пријатеље из области око Јабуковца и донација овог прекопотребног возила хитне помоћи од стране организације 'Самаритербунд' је леп знак повезаности Беча са овом српском области" поручио је др Михаел Лудвиг, градоначелник Града Беча.

  

На донацији возила бечкој хуманитарној организацији, Граду Бечу али и др Радивоју Петрикићу који је најзаслужнији за овај догађај и који често помаже свој родни крај, захвалили су се Младен Бошковић, помоћник председника Општине Неготин и Ненад Богосављевић, потпредседник МЗ Јабуковац. Савремено возило за пружање хитне медицинске услуге утицаће на унапређење здравствене заштите у Јабуковцу али и околним местима која су од ЗЦ Неготин удаљена тридесетак километара.