Среда, 02. Април 2014.

Хор ОШ „Вук Караџић“ учествовао на Међународном фестивалу у Прагу

Хор ОШ „Вук Караџић“ учествовао је недавно на 13. Међународном фестивалу фолклора и четвртом по реду хорова, који је одржан у Прагу. Пракса да на овом фестивалу нашу земљу представљају само београдски хорови, прекинута је ове године упућивањем позива Основној школи "Вук Караџић" из Неготина.

   

На четвородневној манифестацији различитих култура, музика и обичаја, поред хора наше најстарије градске школе, представили су се и хорови и фолклорни ансамбли из Црне Горе, Македоније, Словеније, Бугарске, Румуније, Јерменије, Русије, Чешке, Словачке, Италије...

Под вођством Тање Милосављевић, наставнице музичке културе, хор основне школе “Вук Караџић”, представио се са 5 композиција, а наступ неготинског хора наишао је на одличан пријем код публике.

   

40 ученика најстарије школе у нашем граду, који су у пратњи неколико наставника и родитеља боравили у Прагу, на достојан начин представили су Неготин и Србију на овом фестивалу, па се може очекивати да организатори и наредних година упуте позив за учешће.

 Наступ хора ОШ "Вук Караџић" на фестивалу у Прагу