Петак, 28. Децембар 2012.

Годишњица отварања граничног прелаза “Кусјак”

4001_1.jpg

На граничном прелазу “Кусјак” на ХЕ “Ђердап 2” обележена је годишњица отварања ове царинске испоставе. Пријему који је организовао Бобан Баланесковић, шеф царинске испоставе “Кусјак” Царинарнице Кладово присуствовали су мр Милан Уруковић, председник општине Неготин и Дамир Ракић, председник СО Неготин.

4001_2.jpg

Током ове године, преко граничног прелаза “Кусјак” у Србију је ушло близу 90.000 страних, претежно румунских држављана и преко 26.250 аутомобила, а из наше земље изашло преко 99.000 странаца и 30.200 страних возила.

4001_4.jpg

- Потврдила су се наша очекивања да ће преко граничног прелаза “Кусјак” бити бити евидентиран велики промет путника И робе. Ова информација је значајна, пре свега, са аспекта потрошње односно промета који су страни држављани направили у нашим трговинама и угоститељским објектима, а који се мери милионима евра. Наша је процена, уз минималну потрошњу од 50 евра, да су румунски држављани, у нашој земљи, односно општини оставили око пет милиона евра. Очекујемо да се овакав тренд настави у годинама које предстоје – истакао је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин.