Понедељак, 04. Новембар 2013.

Годишњи састанак председника Савета МЗ у Карбулову

Председници Савета МЗ окупили су се у Карбулову на редовном годишњем састанку како би сумирали резултате рада у претходних годину дана и разменили досадашња искуства. Састанку, који је одржан у новореконстрисаној сали дома културе, присуствовало је и општинско руководство са мр Миланом Уруковићем, председником Општине Неготин на челу.

 

Поздрављајући присутне, домаћин сусрета, Љубиша Савић, председник МЗ Карбулово, осврнуо се на услове рада у претходних годину дана.

Имали смо велику подршку општинске власти, много већу него у ранијем периоду. Такође, како смо уверили, средства из општинског буџета додељивана по приоритетима, без обзира на политичку опредељеност чланова савета. На томе смо посебно захвални председнику општине мр Милану Уруковићу и његовим сарадницима. Изузетно ми је драго што се састанак председника Савеза месних заједница Општине Неготин одржава у Карбулову, месној заједници која захваљујући изузетно погодним природним условима и вредним домаћинима представља центар воћарске производње. У области воћарства, а пре свега јабука, квалитетом, приносима и количинама, ми воћари из Карбулова, већ годинама постижемо изузетне резултате и на то смо врло поносни.  На тај начин ми показујемо да је перспектива Неготинске Крајине управо у коришћењу природних потенцијала којима наш крај, на срећу обилује. То је и велика развојна шанса, али и прилика за запошљавање младих и њихов повратак на село. А то ће се догодити када се они увере да од пољопривреде могу добро да живе и да на селу имају добре услове за живот, образовање деце и задовољење свих других потреба.  Због тога нам је посебно драго што је у нашем селу ове године адаптирана сала Дома културе. Такође, обезбеђена су средства за изградњу локалног пута до села што ће ће нам олакшати превоз и транспорт пољопривредних производа. Ове године такође, велики број наших пољопривредника користио је средства из аграрног буџета за унапређење пољопривредне производње“ – истакао је Љубиша Савић.

 

Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин изразио је задовољство због успешно реализованих пројеката у великом броју месних заједница и најавио да ће се и убудуће средства из буџета распоређивати према приоритетима и спремности чланова савета МЗ и мештана да се додатно ангажују.