Четвртак, 28. Мај 2009.

Годишњи kонцерт КУД „ Стеван Мокрањац “

2020_1.jpg

Чланови Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ одржали су синоћ у неготинском Дому културе седми традиционални годишњи концерт, којим је ове године обележен и значајан јубилеј овог фолклорног ансамбла – 55 година од оснивања.

2020_2.jpg

Фолклорни ансамбл „Стеван Мокрањац“, представио се синоћ играма и сплетовима из Шумадије, Неготинске Крајине, Хомоља, околине Бањалуке, Лесковца, и Беле Паланке. Публика је могла да ужива и у етно песмама Наташе Николић, Десе Милошевић, етно групе „Мариника“ али и гласовима Слободанке Петровић и Срђана Лазаревића. У пратњи оркестра Културно уметничког друштва, под вођством Жељка Ћирића, инструменталним наступом на фрули представио се и Милош Динић.

2020_3.jpg

Гости седмог традиционалног концерта Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ били су чланови фолклорног ансамбла „Врело“ из Шаркамена, који су на овогодишњој манифестацији изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ заузели друго место. Гости из Шаркамена представили су се изворним играма у извођењу женске, дечије и омладинске фолклорне групе.

2020_5.jpg

На синоћњем концерту додељене су и годишње захвалнице члановима културно уметничког друштва Ивани Предучановић, Маријани Радосављевић, Ивици Голубовићу, Данијелу Јордачијевићу, Браниславу Стефановићу, Игору Рашићу и Драгану Јенићу, за допринос у раду ансамбла. Захвалнице за успешну сарадњу додељене су Културно уметничким друштвима „Врело“ из Шаркамена и „Полет из Кладова, док су захвалнице за пружену помоћ у раду друштва припале Владимиру Маланији, власнике предузећа „Spree Telekom Yu“, Слађи Стојановић, члану УО КУД-а и Данету Јурасовићу, раднику Дома културе. 

2020_4.jpg

Годишњи концерт КУД-а „Стеван Мокрањац“ одржан је и у оквиру обележавања Градске славе –Спасовдана.