Понедељак, 18. Мај 2015.

Годишњи концерт КУД „Стеван Мокрањац“

Чланови Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ из Неготина одржали су синоћ у неготинском Дому културе свој традиционални четрнаести по реду годишњи концерт.

   

Ансамбл који је основан пре 54 године са циљем да чува и негује народне игре, песме и обичаје од заборава , успешно обавља своју улогу, а из године у годину све више је младих који се прикључују раду друштва.

   

Присутни у пуној сали неготинског Дома културе, били су у прилици да уживају у кореографијама из Неготинске крајине, Бањалуке, Лесковачке Мораве, Белопаланачког поља, Шумадије и Поморавља у извођењу фолклорног ансамбла Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ под вођством кореографа Живорада Ивковића и уметничког руководиоца Дејана Ивковића, песмама Мирослава Рашића, инструменталним наступима оркестра КУД „Стеван Мокрањац“ под вођством Жељка Ћирића и солиста на фрули, Милоша Динића и Немање Станојевића . 

 

Публици се синоћ представио и дечији ансамбл, који је при културно уметничком друштву почео са радом пре три месеца.

   

Гости годишњег концерта КУД „Стеван Мокрањац“ били су и фолклорни ансамбли „Хајдук Вељко’’ из  Речке и „Прераст“ из Штубика, који су ове године учествовали на 42. Сусретима села и који су се представили наступом својих фолклорних група.

   

И овога пута на годишњем концерту културно-уметничког друштва ''Стеван Мокрањац '' додељене су захвалнице и медаљони са ликом „Стевана Мокрањца“ члановима фолклорног ансамбла за дугогодишњи рад у друштву.

   

Признања су уручена и спонзорима који су помогли друштву, као и појединим сарадницима који су такође заслужни за успешан рад друштва.