Понедељак, 14. Мај 2018.

Годишњи концерт КУД-а "Стеван Мокрањац"

Културно-уметничко друштво „Стеван Мокрањац“, у оквиру мајских свечаности, приредило је 17. по реду годишњи концерт за грађане општине Неготин. Својим играма и песамма представили су се први, дечији и амсамбл ветерана, вокални и инструментални солисти, као и гости трио УШ “Стеван Мокрањац” и етно група “Краљице”. Концерту је присуствовала Мерлина Селенић, заменица председника општине Неготин.   


Сала неготинског Дома културе, и седамнаесту годину заредом, а публика је уживала у двочасовном концерту и богатим аплаузима награђивала извођаче.


На сцени су се смењивали играчи, вокални солисти и инструменталисти ансамбла Мокрањац. Фолклорни ансамбл, својим кореографијама водио је публику од Беле Паланке, преко Неготинске Крајине и Црноречја до Лесковачке Мораве.


 

Великим аплаузом награђени су и најмлађи чланови ансамбла, подељени у три групе. Најмлађи играчи представили су се играма из Србије, а нешто старији кореографијом састављеном од игара из Мокрања, коју је осмислио Мирослав Живановић, уметнички руководилац дечије групе КУД “Стеван Мокарањац”..  


Премијерно на 17. годишњем концерту КУД-а “ Стеван Мокрањац” наступио је и ансамбл ветерана, који је почео са радом пре непуна три месеца, са староградским српским играма.


Као гости на синоћњем концерту наступили су и чланови триа Уметничке школе “Стеван Мокрањац”, Валентина Димитријевић, флаута, Милан Ракић, кларинет и Предраг Грујић, клавијатуре, етно група “Краљице” под управом Александре Ђукић, вокални солисти Мирослав Рашић  и фрулаш Милош Динић. Наступе играча и вокалних солиста употпунио је оркестар културно уметничког друштва под управом Жељка Ћирића.

И ове године уручене су захвалнице и признања појединцима, установама и институцијама које помажу рад ансамбла, као и члановима КУД-а за дугогодишњи рад и очување културног аматеризма.   

Културно-уметничко друштво „Стеван Мокрањац“ годишњи концерт је приредило у сарадњи са неготинским Домом културе, а под покровитељством општине Неготин.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.