Понедељак, 15. Мај 2017.

Годишњи концерт КУД-а "Стеван Мокрањац"

Шеснаесту годину заредом Културно-уметничко друштво „Стеван Мокрањац“ приредило је бесплатан годишњи концерт за грађане општине Неготин.  Гости неготинског ансамбла, на традиционалном концерту били су чланови културно уметничког друштва ”Диша Атић” из Скупљена. 

 

И ове године сала неготинског Дома културе била је испуњена до последњег места, а публика је уживала у двочасовном концерту и богатим аплаузима награђивала извођаче.

 

На сцени су се смењивали играчи, вокални солисти и инструменталисти ансамбла Мокрањац. Фолклорни ансамбл, својим кореографијама водио је публику од Неготинске крајине, преко Бањалуке, Беле Паланке, Црноречје до Лесковачке Мораве. Великим аплаузом награђени су и најмлађи чланови ансамбла, подељени у две групе, који су се представили играма из Србије.

 

Етно група КУД-а „Стеван Мокрањац“ предвођена Малином Јовановић имала је и ове године сјајан наступ, као и вокални солисти Слободанка Петровић, Мирослав Рашић и Вионера Пауновић.  

  

Наступе играча и вокалних солиста употпунили су виртуози на фрули Милош Динић и Немања Станојевић и Жељко Ћирић на хармоници.

 

Одлични су на овогодишњем концерту били и гости ансамбла Мокрањац, чланови Културно уметничко друштва „Диша Атић“ из Скупљена општина Владимирци. Они су се представили играма из околине Ниша и Колубаре.      

 

И ове године уручене су захвалнице и признања појединцима, установама и институцијама које помажу рад ансамбла, као и члановима КУД-а за дугогодишњи рад и очување културног аматеризма.   

 

Културно-уметничко друштво „Стеван Мокрањац“ годишњи концерт је приредило у сарадњи са неготинским Домом културе, а под покровитељством општине Неготин.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.