Понедељак, 16. Мај 2016.

Годишњи концерт КУД-а "Стеван Мокрањац"

У оквиру Мајских свечаности одржан је петнаести по реду годишњи концерт културно-уметничког друштва „Стеван Мокрањац“. Гости неготинског ансамбла, на сада већ традиционалном концерту били су чланови културно уметничких друштава ”Воја Чурић” из Кобишнице и “Флоричика” из Јабуковца. 

  

На сцени Дома културе гледаоци су могли да уживају у игри, песми и инструменталном извођењу чланова ансамбла Мокрањац. Фолклорни ансамбла, својим кореографијама водио је публику од Неготинске крајине, преко Бањалуке, Беле Паланке, Хомоља, Шумадије и Поморавља до Лесковачке Мораве и Црноречја, које је премијерно изведено на овогодишњем концерту.

  

Концерт су употпунили и најмлађи чланови ансамбла, етно група КУД-а предвођена Малином Јовановић, сјајни вокални солисти Слободанка Петровић и Мирослав Рашић, инструменталисти Милош Динић на фрули и Жељко Ћирић и Немања Станојевић на хармоници, као и гости из Јабуковца и Кобишнице.    

  

Годишњи концерт била је и прилика да се уруче и захвалнице и признања појединцима, установама и институцијама које помажу рад ансамбла, као и члановима КУД-а за дугогодишњи рад и очување културног аматеризма. Захвалнице су уручене Општини Неготин, Дому културе “Стеван Мокрањац”, Компанији “Еликсир” Прахово, Житопромету, ЗЗ “Уљарица” Неготин, дугогодишњем уметничком руководиоцу КУД-а, Живораду Ивковићу и члановима фолклорног ансамбла.   

  

Културно-уметничко друштво „Стеван Мокрањац“ годишњи концерт је приредило у сарадњи са неготинским Домом културе, а под покровитељством општине Неготин. 

  
  
  
  
  
  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.