Понедељак, 27. Аугуст 2012.

Форум партнера

3838_1.jpg

У малој сали Скупштине општине Неготин одржан је Форум партнера за израду Стратегије локалног одрживог развоја општине Неготин за период 2012-2021.године.
Општина Неготин је одабрана да у оквиру програма EXCHANGE 3 добије експертску подршку за израду Стратегије локалног одрживог развоја од стране Центра за планирање и пројекте СКГО. Програм EXCHANGE 3 финансира Европска унија, њиме руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина.
Скупштина општине Неготин је 07.10.2011. године, донела Одлуку о приступању изради Стратегије локалног одрживог развоја општине Неготин за период 2012-2021.године чиме је  покренут процес стратешког планирања. Председник општине је формирао стратешки тим састављен од представника локалне самоуправе да започне процес.

3838_2.jpg

Чланове стратешког тима поздравио је Бранко Марковић, заменик председника општине Неготин и захвалио им на активном учешћу, док је Нацрт стратегије локалног одрживог развоја општине Неготин за период 2012-2021.године изложила Олга Предић испред Канцеларије за локални економски и рурални развој.
Александар Маринковић, Координатор за Стратешко планирање програма Еxцханге 3, похвално се изразио од предложеном Нацрту Стратегије одрживог развоја општине Неготин  истакавши да је амбициозан, али реалан и пожелео успех у реализацији планираних пројеката.
Чланови тима давали су сугестије на предложени Нацрт, а по процедури  процес стратешког планирања требало би да се заврши  усвајањем Стратегије локалног одрживог развоја од стране Скупштине општине.