Четвртак, 30. Април 2020.

ФИРМA „OZONWAY“ ДОНИРАЛА ДЕЗИНФЕКЦИОНИ КОНЦЕНТРАТ ОПШТИНИ НЕГОТИН

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Жељко Пантић, директор „Ozonway“ d.o.o. из Барајева данас су потписали уговор о донацији дезинфекционог средства, у вредности од 1.200.000 динара. Реч је о органском дезинфекционом концентрату МHS – 50 који ће се користити за дезинфекцију јавних простора.

  

„ Данас смо добили средство за дезинфекцију улица које је донирала фирма „Ozonway“ d.o.o. због тренутне епидемилошке ситуације у нашој земљи а посебно у нашој општини, с обзиром да смо у протеклој недељи били погођени жариштем у Дому за старе „Радост“. Захваљујем се донатору јер ова донација долази у правом тренутку и много ће нам значити. Искористићемо је за дезинфекцију наших улица у граду а видећемо да и ка селима пласирамо колико можемо. Ради се о 1000 литара концентрата, један литар иде у 200 литара воде, што је укупно 200.000 литара раствореног дезинфикационог средства који ће утицати на смањење потенцијала ширења вируса." изјавио је данас Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

Донатор Фирма „Ozonway“ d.o.o. из Барајева произвођач је читаве палете производа на органској бази морских алги који се између осталог примењују и у комуналним делатностима, депонија отпадних вода, прања и дезинфекције улица. Производе који су сертификовани и регистровани у Србији пласирају и у земље у региону.


„Наша фирма је одлучила почетком пандемије да извршимо донацију за дванаест општина и градова у Србији, где задњих десетак дана вршимо испоруку и обуку како да користе та средства. Ради се о о производима који ће омогућити квалитетније прање и дезинфекцију улица. Наредне недеље испоручићемо значајну количину средстава која служе за санацију септичких јама што је значајно за сеоски и рурални део. Како су нам доктори и документовали да се вирус доста задржава у фекалном делу, тако да тамо где су проблеми са преливањем септичких јама превенирамо и тај део. У овом тренутку сви треба да покажемо своју друштвену одговорност и да се нађемо својој држави и свом народу на првом месту.“ истакао је Жељко Пантић, директор фирме „Ozonway“. Количине које је су данас допремљене довољне су за двомесечну дезинфекцију јавних простора у нашој општини.