Понедељак, 23. Мај 2016.

Европска ноћ музеја

У суботу, 21. маја 2016. године, у оквиру манифестације „Музеји Србије, 10 дана од 10 до 10“ и „Мајских свечаности“, Музеј Крајине обележио је 12. европску ноћ музеја.

  

Програм је, у присуству многобројне публике, започео у централној згради Музеја Крајине концертом ученика основне и средње музичке школе „Стеван Мокрањац“, а након концерта је музејски саветник археолог Музеја Крајине, Гордан Јањић одржао једночасовно предавање о археолошком локалитету Врело – Шаркамен.

  

У исто време су деца из ликовне школе Исидоре Живковић, у сталној поставци Музеја Хајдук Вељка, цртали објекте музеја и личности којима су наши музеји посвећени, док је наша позната оперска певачица Ива Мрвош, у галерији Музеја Хајдук Вељка, држала школу певања са неготинском децом.

  

Посетиоци су могли да уживају у звуцима оперских арија које су извела деца школе певања Иве Мрвош, као и у изложби фотографија полазника ликовне школе Исидоре Живковић.

  

У наставку програма, многобројним заинтересованим посетиоцима Ноћи музеја, представљена је изложба фотографија Фото клуба „Неготин“ коју је, испред Музеја Крајине и Дома културе „Стеван Мокрањац“, отворио магистар Милан Радосављевић.

     

Овогодишња 12. европска ноћ музеја у Неготину завршена је рок концертом групе „Storm“. 

  
  
  
  
  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.