Понедељак, 15. Фебруар 2021.

ЕПАРХИЈА ТИМОЧКА ОБЕЛЕЖИЛА СЛАВУ У ХРАМУ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У НЕГОТИНУ

У Саборној цркви Свете Тројице у Неготину, данас је обележена слава Епархије тимочке, Сретење Господње. Архијерејској литургији, коју је уз саслужење свештеника из целе епарехије, служио епископ тимочки Г. Иларион, поред бројних верника присуствовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Владимир Рогановић, в.д. директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

  

  

 Након архијерејске литургије пресечен је славски колач и служен парастос свим епископима тимочким. Присутним верницима се обратио епископ тимочку Г. Иларион који је честитајући славу истакао значај данашњег празника, Сретења Господњег. Владимир Рогановић, в.д. директора Управе за сарадњу са верским заједницама, након литургије поздрављајући присутне је истакао колико је важна блиска сарадња државе и Српске православна црква, посебно у питањима и временима који се веома важни за земљу. Рогановић је честитао епархијску славу и пожелео верницима и свештенству пуно среће и здравља.

  

  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.