Петак, 08. Јун 2018.

Еколошка акција „Очистимо Неготин“

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин у сарадњи са основним и средњим школама, организовала је данас велику еколошку акцију “Очистимо Неготин” под слоганом „Мој град чист и леп 2018.“.


Повод и за ову акцију био је Светски дан заштите животне средине, а на заједничком састанку који је почетком недеље организован са директорима основних и средњих школа договорене су локације које треба да се очисте и том приликом се водило рачуна да се очисте школска дворишта, непосредна окружења поред школа, прилазни путеви школама и парковске површине у близини школа.

Драган Радосављевић, члан Општинског већа општине Неготин присуствовао је данас почетку акције у централном градском парку, за који су били задужени ученици нижих разреда ОШ “Вук Караџић”.

“Ученици неготинских основних и средњих школа укључени су у акцију коју Општина Неготин спроводи у оквиру обележавања Светског дана животне средине. Почетком недеље спроведене су акције у Предшколској установи Пчелица и Основној школи „12. септембар“, а завршићемо акцијом „ Мој град чист и леп- очистимо Неготин “ која почиње овог тренутка у централном градском парку и изводиће се током преподнева у школским двориштима, окружењима школа, приступним улицама које нису фреквентне јер водимо рачуна о безбедности деце која учествују.” – истакао је Радосављевић.

 

Акција је организована у Неготинској гимназији,  Пољопривредној школи „Рајко Боснић“ , Техничкој школи, Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ и основним школама „Бранко Радичевић“ , „Вук Караџић“, „Вера Радосављевић“ и „12 Септембар“, а у данашњим активностима учествовало је више од 1000 ученика.

“Циљ ове акције је да млађа популација покаже односно подстакне јавност да промене свој однос према природи и животној средини и да се они укључе у очување и заштиту здраве животне средине. На овај начин ми указујемо и деци колико је важно да водимо рачуна о здравој животној средини и нашем окружењу.“ – рекао је Слободан Дијановић, руководилац Службе за заштиту животне средине. 

Служба за заштиту животне средине обезбедила је за све школе гумене рукавице и вреће за сакупљање отпада. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.