Петак, 09. Јун 2017.

Еколошка акција „Очистимо Неготин“

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, реализовала је еколошку акцију “Очистимо Неготин” под слоганом „Мој град чист и леп 2017.“. Акција је организована у сарадњи са основним и средњим школама, а све поводом обележавања  Светског дана заштите животне средине.


„На заједничком састанку са директорима основних и средњих школа договорене су локације које треба да се очисте. Том приликом смо водили рачуна да се очисте школска дворишта, непосредна окружења поред школа, прилазни путеви школама и парковске површине у близини школа. Циљ ове акције је да млађа популација покаже односно подстакне јавност да промене свој однос према природи и животној средини и да се они укључе у очување и заштиту здраве животне средине. Планирамо да наредне године ову акцију проширимо и на јавна предузећа и установе, као и на привате предузетнике.“ – рекао је Слободан Дијановић, шеф Службе за заштиту животне средине.

 

Акција је организована у Неготинској гимназији,  Пољопривредној школи „Рајко Боснић“ , Техничкој школи, Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ и основним школама „Бранко Радичевић“ , „Вук Караџић“, „Вера Радосављевић“ и „12 Септембар“, а у данашњој акцији учествовало је укупно 1294 ученика.

„Радо смо се одазвали акцији да помогнемо и да очистимо не само околину школе већ и део града у коме се налази школа. Укључили смо готово све ученике наше школе, а посебно радује што ће се у акцију укључити и наша подручна одељења. На овај начин ми указујемо и деци колико је важно да водимо рачуна о здравој животној средини и нашем окружењу.“ – каже Светислав Трнкић, директор ОШ „Вера Радосављевић“.

Служба за заштиту животне средине обезбедила је за све школе гумене рукавице и вреће за сакупљање отпада. Учесници акције сакупили су 396 врећа отпада.