Четвртак, 02. Јун 2016.

Еколошка акција „Мој град чист и леп 2016.“

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, реализоваће у петак 3. јуна еколошку акцију  „МОЈ ГРАД ЧИСТ И ЛЕП 2016“.


Акција се организује поводом обележавања 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, а биће укључени ученици, професори и наставници,  Неготинске гимназије,  Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ , Техничке школе, Музичке школе „Стеван Мокрањац“, ОШ „Бранко Радичевић“ , ОШ „Вук Караџић“ ОШ „Вера Радосављевић“ Неготин, ОШ„12 Септембар“.

Планом акције предвиђено је чишћење и уређење школских дворишта и прилазних улица око школа.   

Поводом обележавања 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, Служба за заштиту животне средине 6. и 7. јуна организоваће и активности у основној школи „12. септембар“ и Установи за децу предшколског узраста „Пчелица“. Планирана је израда ликовних радова и еко порука на тему заштите животне средине, организовање часа у природи у циљу упознавања деце са значајем заштите животне средине, цртање разнобојним кредама на тротоарима у дворишту испред школе. Учесницима ће бити подељени слаткиши и сокови уз демонстрацију разврставања отпада, а биће изабрани и најбољи радови и поруке на тему заштите животне средине и подељене награде.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.