Уторак, 29. Јануар 2013.

Двадесет пета седница Скупштине општине Неготин

4035_1.jpg

Данас је одржана 25. седница Скупштине општине Неготин. Седници, којом је председавао Дамир Ракић, поред 43 одборника, присуствовали су мр Милан Уруковић, председник Општине, Александра Миловановић, помоћница председника општине и чланови Општинског већа.

4035_2.jpg

Локалним акционим планом запошљавања општине Неготин за 2013. годину, усвојеним на данашњој седници СО Неготин, предвиђено је да се из буџета Општине за субвенције за послодавце издвоји 2,5 милиона динара и исто толико за програме самозапошљавана. Како је још у свом излагању изјавила Олга Предић, шеф Одељења за друштвене делатности, привреду и развој, за субвенције за послодавце од Министарства за рад и социјалну политику, очекује се 2,4 милиона и за програме самозапошљавања 2,3 милиона динара. То практично значи да ће за решавање проблема незапослености у општини Неготин, ове године бити издвојено 9,7 милиона динара.

4035_3.jpg

Одборници неготинске Скупштине усвојили су допуну Одлуке о локалним комуналним таксама, донели Одлуку о образовању комисије за планове, дали сагласност Спортском савезу на употребу имена Општине Неготин и “Еликсир групи” за употребу имена месне заједнице Прахово. На седници је усвојен Извештај о функционисању система противградне заштите на територији Радараског центра “Црни врх” за период од 15.04.2012. до 15.10.2012. године. Већином гласова одборника, на данашњој седници, именовани су нови чланови управног и надзорног одбора Завода за урбанистичко планирање и пројектовање, дечијег вртића “Пчелица”, као и Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

4035_4.jpg

Како је одборнике обавестио Дамир Ракић, председник Скупштине општине Неготин, нови шеф одборничке групе “За европски Неготин” је Владимир Рајковић, одборничка група “Преокрет” променила је име у “ЛДП” док су одборници Уједињених региона Србије, Влашке демократске странке и Социјалдемократске партије Србије формирали нову одборничку групу чији је шеф др Тихомир Миловановић.