Понедељак, 01. Аугуст 2016.

Дунавско саборовање у Михајловцу

У Михајловцу је у суботу одржана друга по реду манифестација под називом „Дунавско саборовање“. Манифестацију је организовала месна заједница, под покровитељством општине Неготин. Саборовање је и ове године окупило и велики број Михајловчана који раде у некој од Европских земаља.

   

“Дунавско саборовање” први пут одржано прошле године на Михајловачком шеталишту, захваљујући пројекту „Оживљавање крајинских села кроз развој наутичког туризма“ који је реализовала Асоцијација наутичког туризма Михајловац, средствима општине Неготин и у сарадњи са Месном заједницом Михајловац, а настављено је и ове у намери да траје још дуги низ година.  

   

Организатори су препознали одличан географски положај овог крајинског село на обали Дунава кроз које сваке године прође на хиљаде бициклиста из Европе, богате и необичне историје која је грађена од римских императора, па све до данас.  Ушушкани у загрљају Замне и Дунава, стари и нови Михајловац, могу бити бити добро место за провод и туризам у годинама које долазе. 

  

Друго „Дунавско саборовање“ у Михајловцу званично је отворио Горан Прнић, потпредседник савета месне заједнице, а у културно-уметничком програму учествовали су фолклорна група КУД „ Дуњерика“ из Михајловца и фрулаш Небојша Првуловић.

 

Посетиоци на прелепом Михајловачком шеталишту били су у прилици да погледају и шта од својих производа нуде мештани овог крајинског села, али и уживају у музици и ловачком гулашу који је припремио Јова Митић. Организатори су доделили и захвалнице свима који су помогли Саборовање.

  

Домаћини се надају да се у годинама које долазе Михајловац може уписати у значајне туристичке дестинације не само Србије, већ да ће ово лепо село бити и незаобилазно место Европских бициклиста и заљубљеника у обале Дунава.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.