Среда, 12. Аугуст 2015.

Дунавско саборовање у Михајловцу

У оквиру пројекта „Оживљавање крајинских села кроз развој наутичког туризма“, који реализује Асоцијација наутичког туризма Михајловац под покровитељством општине Неготин и у сарадњи са Месном заједницом Михајловац, јуче је у овом селу одржано прво „Дунавско саборовање“.

   

Отварајући манифестацију, госте првог „Дунавског саборовања“ поздравили су председник Асоцијације, Михајловчанин Саша Стојкић и председник Савета МЗ Михајловац, Љубиша Чермуковић.

   

Манифестацији су присуствовале и Надица Васић, заменица председника Општине Неготин и Душка Јосифовић, в.д. директора Дома здравља Неготин.

   

Као прво крајинско село на обали Дунава кроз које сваке године прође око 20 так хиљада бициклиста из Европе, Михајловац је одличан туристички потенцијал не само наше општине, већ и овог дела Тимочке Крајине. Богате и необичне историје која је грађена од римских императора па све до данас, ушушкано у загрљају Замне и Дунава , Михајловац посетиоцима и туристима нуди добро вино, мед, ракију, козији сир,  али је и место незаборавног заласка сунца.

   

Асоцијација наутичког туризма Михајловац, која је основана пре четири  године за циљ управо има промоцију села, туристичког потенцијала и мотивацију мештана да отворе своје домове за бициклисте и туристе.  

   

На прелепом Михајловачком шеталишту посетиоци су јуче били у прилици да погледају и пробају производе које нуде мештани овог крајинског села, али и да уживају у музици. У пригодном програму учестовали су најмлађи Михајловчани и Етно група „Маринике“ под управом Данијеле Марковић.

  

У просторијама Месне заједнице отворена је и изложба фотографија под називом „Дунав-наше море“ која је отворена у просторијама Месне заједнице Михајаловац.

    

Организатори су уручили захвалнице свима који су помогли одржавање манифестације, а све посетиоце ловци из Михајловца и Новица Негуцић припремили су ловачки гулаш.