Среда, 30. Март 2016.

Државни секретар министарства здравља обишао Здравствени центар

Професор др Берислав Векић, државни секретар Министарства здравља посетио је данас Здравствени центар Неготин. Он је у пратњи руководства Здравственог центра и локалне самоуправе обишао одељења хирургије, улорогије и психијатрије, где су завршени су радови на уређењу тоалета и купатила и сређивању фасаде, које је финансирало министарство, као и дечије одељење, где се тренутно ради на санацији крова. Вредност радова на реконструкцији крова износи 5 800 000 динара, а финансирају их Министарство здравља у износу од 3 600 000 и РФЗО  са 2 200 000 динара.

  

„Обилазећи установу и упознајући се са изведеним радовима, могу да истакнем да су у радови на крову ове павиљонске зграде Здравственог центра у завршној фази и колико видим  све иде у складу са планом. Сређивање тоалета и купатила је завршено. Колико сам видео радови су коректно изведени, тако да смо ми задовољни и надамо се да ћемо и  даљим активностима побољшавати услове за лечење пацијената у Здравственом центру у Неготину“ - истакао је проф. др Берислав Векић.

Он је такође истакао да се по свему виђеном ствари озбиљно мењају на боље и да се нада да ће са овим руководством Здравственог центра успети да превазиђу све проблеме и обезбеде боље услове за рад и лечење пацијената.

  

„Здравствени центар Неготин је једна веома важна здравствена установа за исток Републике Србије, која је била у великим дуговима од сто милиона динара, са изузетно великим бројем наслеђених неуговорених радника који оптерећују цео финансијски сегмент Здравственог центра. Нарочито оптерећује немедицински кадар и дан данас након почетне рационализације имамо 39 радника вишка у односу на норматив који прописује Министарство здравља. Имамо у вишку и 25 медицинских сестара и 10 лекара. Радићемо нову систематизацију, нови кадровски план, све у циљу помоћи овом центру. Истакао бих такође да смо у протеклих годину и по дана што се тиче опреме инвестирали око 3 милиона динара за куповину гастроскопа,  центрифуге, око 11 милиона динара за инвестиције, поправке и корекције лифта, сређивање фасада, крова, тако да Министарство здравља реално покушава да сагледа и да помогне Здравствени центар  Неготин.“ рекао је још Векић.

  

Др Биљана Параскијевић, в.д. директора ЗЦ Неготин истакла је да још је велико задовољство што је професор Векић, државни секретар у Министарству здравља обишао наш центар нагласила да је сарадња неготинског центра и министарства веома добра.

  

Наша сарадња је веома добра, што показују досадашњи реализовани радови. Неки радови су у току, а у плану су инвестиције везане за инфраструктуру и набавку опреме, јер је много тога потребно с обзиром да су се проблеми гомилали више година. Не могу преко ноћи да се реше, али уз добру сарадњу и разумевање представника Министарства здравља надам се да ћемо сваки проблем решити и на тај начин побољшати услове за лечење пацијената што је и наш циљ.“ – рекла је др Биљана Параскијевић.

  

Локална самоуправа ће у наредне три године финансирати и реконструкцију Дома здравља у вредности од 60 000 000 динара. Радови ће почети ове године и за њих су у буџету планирана средства у износу од 16 000 000 динара. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.