Уторак, 13. Фебруар 2018.

Друга седница Скупштине општине Неготин

У великој сали Скупштине општине Неготин данас је одржана друга седница локалног парламента, којој су присуствовала 42 одборника. Седници су присуствовали и Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменица председника општине Неготин и чланови Општинског већа. 

 

Председник Скупштине општине Неготин, мр Милан Уруковић на почетку седнице констатовао је Одлука о престанку мандата одборницима Скупштине општине Неготин, Владимиру Величковићу и Мерлини Селенић, након избора на функције председника општине и заменика председника општине, а њихово место у скупштинским клупама заузели су Драгослав Гуџугановић из Уровице и Обрен Николић из Јасенице са изборне листе „Александар Вучић-СНС-СПС-Ивица Дачић“. Председник Уруковић је упознао одборнике да ће у наредном периоду у локалном парламенту функционисати три одборничке групе и то: „Александар Вучић – Српска напредна странка“, „Социјалистичка партија Србије“ и „Демократска странка“.

Након образложења Ненада Војиновића, председника комисије за Комисија за утврђивање назива улица, тргова и и других делова насељеног места Неготин одборници Скупштине општине Неготин, донели су и Одлуку о давању назива новим улицама на територији општине Неготин, На основу ове одлуке 60 улица на територији града, које су до сада биле неименоване, добиле су своје називе.

Већином гласова присутних одборника усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду на територији општине Неготин, којом су регулисана општа правила уређења, коришћења и одржавања површина јавне намене и објеката комуналне инфраструктуре.

 

На другој седници локалног парламента донета је и Одлука о усвајању локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за 2018. годину. За решавање проблема незапослености општина Неготин ће на основу Локалног акционог плана запошљавања у општини Неготин, у 2018. години издвојити 3.000.000 динара, кроз програме самозапошљавања и стручне праксе који ће бити реализовани у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

  

Већином гласова присутних одборника усвојена је и Одлука о приступању прибављања непокретности у јавну својину општине Неготин непосредном погодбом – разменом у КО Неготин. 

Одборници су својим гласовима дали сагласност и на посебан програм ЈКП „Бадњево“ Неготин о коришћењу и распоређивању субвенција од општине Неготин за 2018. годину, по основу које ће неготинско комунално предузеће наменска средства добијена из буџета општине Неготин, из Програма заштите животне средине, у износу од 16.500.000 динара утрошити за набавку „Канал џета“, специјалног возила за испирање и чишћење канализације, чија је вредност 10.000.000 динара, док ће 6.500.000 бити утрошено за набавку подземних контејнера за прикупљање отпада и монтажне дизалице за уградњу на возило ради пражњења контејнера.    

Дата је сагласност и на програм пословања са финансијским планом јавног предузећа „Боговина“ Бор за 2018. годину. У складу са Статутом општине Неготин и Пословником Скупштине општине Неготин на другој седници донета су и решења о разрешењу комисије за статутарна, нормативна питања, представке и жалбе, комисије за избор, именовање, награде и признања, комисије за административна питања, комисије за комунално – стамбене послове и урбанизам, комисије за друштвене делатности, привреду и пољопривреду, комисије за заштиту животне средине, комисије за буџет и финансије, комисије за развој месних заједница, комисије за сарадњу са суседним земљама, међународним асоцијацијама локалних власти и радницима на привременом раду у иностранству, комисије за односе са верским заједницама и комисије за омладину, спорт и физичку културу као и решења о избору председника, заменика председника и чланова комисије за статутарна, нормативна питања, представке и жалбе, комисије за избор, именовање, награде и признања, комисије за административна питања, комисије за комунално – стамбене послове и урбанизам, комисије за друштвене делатности, привреду и развој и комисије за буџет и финансије

 

На данашњој седници усвојена је и измена Решења о именовању чланова Управног и Надзорног одбора Туристичке организације општине Неготин, па ће уместо Владимира Радића, који је поднео оставку, функцију председника Управног одбора ове организације обављати Слободан Миливојевић. Донето је и Решење о измени Решења о образовању Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин.

Скупштина општине Неготин прихватила је и предлог Општинског већа  и уместо Ренате Ђурђевић Станковић, на место в.д. директора Дома културе и именовала Владимира Радића, професора разредне наставе из Неготина, који је до 2001. године обављао функцију директора ове установе културе, а од 2001. до именовања на место в.д. директора био руководилац Центра за образовну делатност Дома културе.     

На крају седнице одборница Демократске странке, Драгана Деуснер, констатован је престанак мандата, пошто је претходно поднела оставку на место одборника.   Њено место у Скупштини општине Неготин биће попуњено једним од кандидата са изборне листе „Демократска странка - прим.др Миомир Петковић Мома”.   

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.