Субота, 31. Аугуст 2019.

Др Небојша Стефановић, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова посетио општину Неготин

    

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић је током данашње радне посете нашој општини разговарао са Владимиром Величковићем, председником Општине Неготин и његовим сарадницима. Састанку, на коме је било речи о улагању у путну инфраструктуру, ревитализацији електро мреже, реконструкцији пута од Михајловца ка Кусјаку, сређивању приобаља и могућност отварања мини погона који би запошљавали до педесетак радника, све у циљу унапређења нашег краја, присуствовали су и Милорад Грчић, генерални директор Електропривреде Србије, Зоран Дробњак , в.д. директора ЈП „Путеви Србије, директор полиције Владимир Ребић и Бранислав Стојановић, начелник ПУ Бор“.

  

Иначе посету општини Неготин потпредседник Владе Републике Србије и министар Стефановић започео је обиласком радова на реконструкцији зграде у централној пешачкој зони, у вредности око 40 милиона динара, у коју ће од идуће године бити пресељена Полицијска станица Неготин и тиме решити дугогодишњи проблем неусловног простора за рад ПС Неготин. 

  

У обраћању медија министар Стефановић је истакао да је ово само једна од инвестиција државе у општину Неготин. 
„Будућа зграда Полицијске станице Неготин налази се у самом центру и има велики број квадрата. Бољи услови рада, у једном модерном и великом простору омогућиће криминалистичкој, саобраћајној и полицији опште надлежности да на квалитетнији начин пруже услуге грађанима“ истакао је Стефановић и додао да су за Републику Србију важни сви пројекти који ће омогућити квалитетније водоснабдевање грађана, као и да ће бити настављена даља улагања у изградњу путне инфраструктуре.

  

„Драго је што видим да у овом крају све напредује. Задовољан сам и стањем безбедности у овом крају, енергијом и напорима које полиција улаже како би се грађани овог дела Србије осећали потпуно безбедно.“ истакао је министар Стефановић. Потпредседник Владе и министар др Небојша Стефановић разговарао је и са полицијским службеницима о условима и проблемима са којима се суочавају као и мерама које треба предузети како би рад полиције био још ефикаснији. Министар Стефановић на крају посете разговарао је и са грађанима који су, у великој сали СО Неготин, изнели своје проблеме али и мишљење о раду локалне самоуправе и институција.