Четвртак, 30. Април 2020.

ДОЗВОЉАВА СЕ РАД У СУБОТУ И НЕДЕЉУ

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин је, на основу измене одлука у вези са мерама заштите становништва од заразне болести COVID-19 током првомајских празника Владе Републике Србије, на последњој сеници донео је Закључак да се послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача, као и послодавцима из области трговине на мало - књижарама, трговцима моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом, као и рад трговина на велико и мало робом широке потрошње, и осталим трговинским продавницама-радњама, ресторани за припремање хране која се доставља, објекти брзе хране са услугом за понети (грилови, ћевабџинице и сл.) дозволи рад у суботу 2. и недељу 3.маја.

Своју делатност у својим објектима обављаће у времену од 7 до 18 часова. Испоруку робе до потрошача, везано за објекте брзе хране са услугом за понети (грилови, ћевабџинице и сл.), обављаће у времену до 20 часова. Правна лица и предузетници морају имати сагласност ресорног Министарства (МУП РС) са списком запослених за чијим радом постоји потреба у време забране кретања.

Посебну пажњу обратити на безбедност потрошача у малопродајним објектима на сваких 10 квадратних метара један потрошач, поштовања општих мера превенција и физичке удаљености потрошача, обавезно коришћење заштитиних средстава (маска и рукавице) радника у малопродајним објектима, и купаца као и мере заштите приликом доставе и дезинфекцију објекта и возила за доставу.