Четвртак, 08. Септембар 2016.

Донација нових пластеника за пољопривредне произвођаче

Донација којом Европска унија, у сарадњи са ФАО Уједињених нација и локалном самоуправом општине Неготин, помаже  пољопривредна газдинства која су претрпела штету од поплава у 2014. години, настављена је донацијом пластеника. Пољопривредни произвођачи који су се пријавили за овај пакет помоћи, могу очекивати ускоро подизање нових пластеника.

  

Пакете помоћи у виду пластеника, на основу поднетих пријава, добило је 8 пољопривредних произвођача из три села општине Неготин. Донација се састоји одпластеника величине 5x20метара или пластеника величине 8x20 метара, од чега шест пољопривредника добијају пластенике од 100м2, а два пољопривредника пластенике од 160м2. Изградња пластеника је по систему „кључ у руке“. Обавеза пољопривредника је да обезбеде одговарајућу парцелу на којој ће бити постављен пластеник, док посао око изградње пластеника обавља фирма коју је донатор ангажовао.

Очекивани крај реализације постављања свих пластеника је у току септембра.Први дан постављања пластетика обележили су лоши временски услови и киша, али то није спречило почетак радова, тако да је први пластеник постављен у селу Речка. Почетку радова присуствовали су представници ФАО Уједињених нација Љиљана Исић и Маријана Божић, као и члан општинског већа Дејан Стефановић.

  

Да подсетимо: расподела пакета помоћи вршисе у више фаза током 2016.године, зависно за које пакете помоћи су се пољопривредници изјаснили приликом попуњавања захтева. У општини Неготин315 пријављених произвођача, који су имали штете од поплава, добиће током 2016.године помоћ у виду различитих пакета. Наредни пакети помоћи очекују се у виду семена за јесењу сетву и ђубрива, као и воћних садница. Сви пољопривредници ће бити благовремено обавештени када буде испорука наредних пакета помоћи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.