Понедељак, 13. Јун 2016.

Додељени сертификати полазницима „Школе пчеларства“

Поделом сертификата најуспешнијим полазницима, данас је у Неготину завршена школа пчеларства у организацији Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ и Пољопривредне саветодавне службе Неготин, под покровитељством општине Неготин.

  

Полазнике школе пчеларства поздравио је Јован Миловановић, председник општине Неготин који им је уручио сертификате, пожелевши им срећан наставак бављења пчеларством.

  

„Наша обавеза је да помогнемо развој пољопривреде. Општина Неготин је пета у Србији по броју пчелињих друштва и производњи меда. Удружење пчелара је прави пример како се удруженим радом може лакше успети на тржишту. Изузетно сам срећан и поносан што данас видим доста младих, који су се одлучили за обуку и тиме показали да желе да пронађу своје запослење,“ истакао је Јован Миловановић, председник општине Неготин.

  

Школа пчеларства је обухватила теориску и пркатичну наставу. 13 полазника који су успешно завршили школу пчеларства поред сертификата добили су и по две кошнице са пчелињим друштвом за подстрек даљем раду.