Субота, 27. Јун 2015.

ДОЧЕК СВЕТСКОГ ШАМПИОНА ПРЕДРАГА РАЈКОВИЋА

   

Дочек за памћење! Предраг Рајковић, капитен младе фудбалске репрезентације Србије, која је на Светском шампионату на Новом Зеланду освојила злато, дочекан је са овацијама у родном Неготину, у петак 26. јуна.

 

Јован Миловановић, председник Општине Неготин са најближим сарадницима приредио је пријем за Предрага и његову породицу. Уз честитке најбољем голману света и његовој породици, Миловановић истакао је : “ Надам се да ће се овај велики Пеђин успех прелити, као узор, на друге младе талентоване људе.Надам се да ћемо и наредних година обележавати Предрагове, али и успехе других људи из наше средине“.

 

Предрагу, који је првом човеку општине поклонио дрес репрезентације Србије и лопту са својим потписом, на пријему је уручена плакета града са ликом Стевана Мокрањца. 

 

„Пријатно сам изненађен, Неготинци су ми, уз породицу, велика подршка. Захваљујем руководству општине на додељеном признању. Хвала мом родном граду. Хвала вам што сте дошли у оволиком броју“, обратио се на бини Предраг Рајковић, држећи у рукама освојени пехар „Златну рукавицу“ и пехар најбоље светске фудбалске репрезентације У-20.

 

 

 

О Предраговом одрастању, првим школским и фудбалским корацима говорили су Бобан Манковљановић, први тренер и Бранка Богдановић, учитељица и Биљана Андонов, разредни старешина. Музику коју воли извели су Парти бенд , Никола Петраћковић и Дрим бенд.