Уторак, 31. Јул 2012.

Дочек "Ђердапске регате"

 

3823_1.jpg

На Кусјачкој плажи на Дунаву код Неготина завршена је 11. Ђердапска регата. Учеснике регате, било их је око 150, у оквиру манифестације „Лето на Дунаву“ дочекали су представници Туристичке организације општине Неготин која је суорганизатор ове атрактивне манифестације.

3823_2.jpg

После три дана пловидбе Дунавом, од Текије, преко преводнице хидроелектране Ђердап 1, Кладова, Мале Врбице, Брзе Паланке, ђердапски регаташи укотвили су своја пловила на Кусјачкој плажи где су, традиционално, дочекани хлебом и сољу и освежењем, док је завршни ручак приређен на ХЕ „Ђердап 2“.
Госте је поздравио Душан Петровић, директор ТООН истакавши да је промоција природних вредности и туристичких потенцијала Дунава један од приоритета туристичке понуде овог краја. У име учесника регате домаћинима се захвалио Вукашин Радић, председник Кајакашког клуба из Текије који је истакао да је Ђердапска регата и ове године окупила учеснике из целе Србије који су ове године по 11 пут откривали чари моћне реке и најатрактивније клисуре у Европи.
Учесници регате и остали посетиоци имали су прилику да до краја дана уживају на Кусјачкој плажи, где је ТО Неготина организовала музички програм, промотивну вожњу чамцем за све заинтересоване и турнир у одбојци.

3823_5.jpg

Покровитељ овогодишње Ђердапске регате, који се потрудио да учесницима обезбеди одличне услове за пловидбу је ПД „Ђердап“, суорганизатори су ТО Кладова и Неготина, генерални спонзор општина Кладово, а организатор Кајакашки клуб из Текије.