Петак, 06. Септембар 2019.

До Рајца новим асфалтом

  

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Далибор Ранђеловић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“, обишли су пресвучену деоницу државног пута II А реда 169, од Рогљева до Рајца. За пресвлачење деонице од Рогљева ка Рајцу, у дужини од 3,8 км утрошено је 3.120 тона асфалтне масе. Вредност радова, који се спроводе у оквиру рехабилитације путне мреже у тимочком делу наше општине, договорених приликом посете Александра Вучића, председника Републике Србије, финансирају се из буџета Републике Србије и износе 30,4 милиона динара.

  

“ Ово је стратешки важан посао за наш крај али и државу. Обухвата тимочко виногорје препуно потенцијала, које је у претходних неколико деценија било запостављено. Радимо убрзано да се оживе производња вина и узгој винове лозе, да се искористи потенијал наших пивница а тиме унапреди туризам. Циљ је да се ова траса споји и са Брусником како би туристи из правца Зајечара могли брже да стигну до пивница а сви они који долазе у наш крај дунавском магистралом или пролазе кроз Неготин могу да користе овај путни правац који је завршен. Очекујемо да се идуће године споји деоница до Брусника чиме ће и остала села у овом делу општине бити обухваћена и наравно путни правац до Брусника биће завршен.“ изјавио је приликом обиласка председник Величковић.
На деоници Рајац – Рогљево ради се још на уређењу трасе, постављању банкина и уређењу шибља. У тимочком делу општине поред управо заврпшених радова на путу од Рогљева ка Рајцу, ове године пресвучена је деоница ка Смедовцу у дужини од 2 километра а до октобра би требало да буде завршена санација дела пута од Тамнича ка Браћевцу, у дужини од једног километра.