Петак, 29. Септембар 2017.

Дијаспора помаже полицију

Удружење „Дијаспора Источне Србије“ наставља да помаже родни крај. Представници удружења данас су Полицијској станици Неготин уручили донацију у вредности од 3.100 евра.

 

„Успоставили смо контакт са представником Полицијског синдиката Игором Ђурђевићем, како бисмо помогли рад полиције која нема адекватне просторије, људство, технику и побољшали на неки начин услове у којима раде. Данас смо уручили донацију наше дијаспоре,онолико колико смо могли а убудуће биће још више. Ми ћемо поред полиције помоћи и другим установама.“ -  изјавио је Боривоје Крекуловић, председник Удружења.

Данашња донација је само једна у низу које је ово удружење наменило завичају, између осталог је истакао Борис Пистоловић, активни члан удружења.

„Желим да се захвалим свим пријатељима који су нас тако лепо примили и са којима лепо сарађујемо.  Захваљујемо се локалној самоуправи, господину Игору Ђурђевићу и медијима који прате нашу акцију. Донацију чине компјутери, монитори, штампач, уређаје за биометријско очитавање прстију, канцеларијски материјал, средства за техничку употребу унутар полиције. Драго нам је што сарадња иде у добром правцу. Захваљујемо се свима који су прихватили нашу испружену руку. Дијаспора већ деценијама ради на томе. Морам да похвалим садашњу локалну самоуправу, одговорне у полицији, школи, здравственом центру који су схватили да ми озбиљно радимо. Ми смо у сарадњу са Канцеларијом за дијаспору урадила план на који желимо да помогнемо домовину и  полако испуњавамо то што смо испланирали.“ - рекао је Пистоловић.

У име колега, чланова Полицијског синдикалног покрета на донацији се захвалио Иван Ђурђевић, председник покрета.

„Донација ће помоћи много. Ради се о опреми која је нама потребна за свакодневни рад, с обзиром да донација поред компјутерске опреме обухвата батеријске лампе и слично. Са оваквом опремом до сада нисмо располагали.“ - изјавио је Ђурђевић.

 

Удружење „Дијаспора Источне Србије“ које окупља наше грађана који живе и раде широм света ове године су поред преко потребног аутобуса за превоз ученика Пољопривредне школе за поменуту школу набавили и лабораторију за контролу воде и већ најављују следећу акцију  којом ће обезбедити стотину постељина за хируршко одељење нашег Здравственог центра Неготин.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.