Среда, 15. Април 2020.

ДИЈАСПОРА ДОНИРАЛА ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА У РАДУЈЕВЦУ

Иницијатива локалне самоуправе покренута приликом посете Бечу председника Величковића и заменика Богдана Гугића и разговора са представницима удружења наших људи који живе и раде у Аустрији, наишла је на позитиван пријем који се огледа кроз реализацију поделе хуманитарне помоћи најсиромашнијим мештанима Месне заједнице Радујевац.

  

„Пре нешто више од месец дана били смо у Бечу и разговарали са нашим људима који се налазе на привременом раду, из свих месних заједница које имају своја удружења у Аустрији. Одазвали су се нашој молби да за своја села прикупе одређена средства и донирају у хуманитарне сврхе, пре свега за своје мештане. Велико им хвала. Ово не би могло да се реализује и без наших људи који живе у тим селима. Данашњи хумани чин показује припадност заједници из које су пошли у свет. Ово је наставак наше сарадње коју желимо да продубимо уз изградњу и јачање међусобног поверења и пример добре праксе. Надам се да ће се у наредном периоду придружити и остале месне заједнице.“ истакао је данас у Радујевцу Владимир Величковић, председник Општине Неготин и командант Штаба за ванредне ситуације, који је са замеником Богданом Гугићем, присуствовао подели пакета.

  


Захваљујући Удружењу „Радујевачка иницијатива“ и мештанима Радујевца који су свој радни век провели у иностранству али пензионерске дане мирно проводе у свом селу, пакети с неопходним намирницама у појединачној вредности од три хиљаде динара, обрадовали су најсиромашније мештане овог поддунавског села.
„Данашњу акцију су иницирали председник Владимир Величковић и заменик председника Богдан Гугућ приликом састанка са нашим људима у Бечу који су у Удружењу „Радујевачка иницијатива“ а и контактирали су и нас у селу. У контакту смо са овим удружењем али јављају нам се и наши људи из Швајцарске који желе да помогну. Наша дијаспора је успела за кратко време да се организује и прикупи помоћ. Ми смо ту да то што је најнеопходније најугроженијим мештанима доставимо. Припремили смо тридесетак пакета које ћемо поделити данас. Ако буде потребно још организоваћемо да се купи неопходно јер још имамо средстава. Све што радимо, радимо у договору са нашим људима у дијаспори. 89.000 динара је потрошено за набавку тридесет пакета.“ рекао је Душан Петрашковић, пензионер који се, након скоро три деценије, из Беча вратио у родно село где годишње проводи већину времена.
Петрашковић је најавио да ће се многи убудуће максимално ангажовати како би у сарадњи са локалном самоуправом много тога променили у свом селу.

  

Председник Владимир Величковић честитао је верницима предстојећи велики православни празник, Васкрс, пожелевши свима превасходно добро здравље, личну и породичну срећу и уједно упутио апел свим грађанима да строго воде рачуна спровођењу мера заштите и поштују наредбе, посебно у светлу информације да је у нашој општини од јуче, повећан број заражених лица од корона вируса, на пет.