Понедељак, 29. Септембар 2014.

Деветнаеста седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана деветнаеста ванредна седница Штаба за ванредне ситуације Општине Неготин, којом је председавао командант Штаба, Јован Миловановић.

Чланови Штаба разматрали су извршење интервентних радова на водотоковима, каналима и путним правцима на основу извештаја  Стручног тима за процену интервентних радова на водотоковима и каналима у угроженом подручјима на територији општине Неготин и усвојених аката Штаба.

Механизација ангажована по наредби Штаба за ванредне ситуације завршила је планиране интервентне радове на локацијама Душановац, Дупљане, Мала Каменица и Слатина, као и део радова на локацији Мокрање, на уласку у село.  Надлежне службе обишле су током дана и Уровицу, где је постугнут договор са мештанима да сами посеку дрвеће које се налази у кориту реке, а да након тога механизација обави предвиђене радове.

По налогу ЈП за грађевинско земљиште и Штаба, машине фирме БМБ Станковић, радиће на машинском уклањању наноса са коловоза и санацији и поправци два путна правца у Дупљану. Такође по налогу овог предузећа данас је МЗ Прахово достављен један камион ризле, којом ће бити насипана једна улица, коју је оштетила бујица. Камион ризле биће током сутрашњег дана испоручен и МЗ Мокрање за потребе насипања оштећених улица.

ЈКП „Бадњево“ и даље врши испоруку воде месним заједницама у којима је то неопходно. Ових дана биће сагледана ситуација са водоводном мрежом и извориштима у Дупљану, Слатини, Уровици и Михајловцу, а након тога биће донет и предлог за њихову санацију.

Подела средстава за сушење и дезинфекцију поплављених објеката одвија се планираном динамиком како на територији града, тако и по месним заједницама.