Уторак, 17. Јун 2014.

Делегације Немачке организацијe за техничку сарадњу и Швајцарске канцеларије за сарадњу посетиле Неготин

Isabel Perich, директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу (SDC) и Aleksander Grunauer, директор Немачке организације за техничку сарадњу (GIZ) са својим сарадницима, на састанку са Надицом Васић, заменицом председника општине Неготин и представницима Локалне канцеларије за економски и рурални  развој и Одељења за урбанизам разговарали су о наставку сарадње и могућностима реализације пројеката који се финансирају из ових европских организација и фондова ЕУ.

 

Ново руководство општине Неготин наставиће сарадњу са овим европским организацијама са циљем даљег економског напретка општине и бољих услова живота за све грађане – поручила је Надица Васић, заменица председника општине Неготин.

На састанку са представницима Немачке организације за техничку сарадњу  и Швајцарске канцеларије за сарадњу презентован је предлог пројекта којим Општина Неготин планира да аплицира на позив објављен од стране GIZ, а који ће се финансирати из фондова обе организације. Реч је о пројекту ,,Лични ставови–заједничке одлуке’’ који би представљао наставак пројекта “Аутентично етно” будући да би се из зборника радова студената Архитектонског факултета, насталог у оквиру поменутог пројекта, односно њихових идеја за уређење комплекса пивница, одабрала најбоља идејна решења од којих би једно било и реализовано у оквиру  пројекта који је управо у припреми. Идеја је да се пројекат реализује уз грађанску партиципацију, која би подразумевала активно учешће грађана у избору најуспешније идеје. Коначан садржај пројекта биће дефинисан у наредном периоду уз консултације са свим релевантним чиниоцима.

„Предлог пројекта је конструктиван, обједињава традицију овог краја, уважава потребе грађана и ствара услове за економски развој“ – истакла је Isabel Perich, директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу.

 

Представници Швајцарске канцеларије интересовали су се за стање у сектору урбанизма и сарадње са републичким инстутуцијама, али и потенцијалним инвеститорима.

Састанак у Неготину и пратеће активности спроводе се у оквиру  пројекта “Општински економски развој у источној Србији” који финансира GIZ.