Понедељак, 06. Јул 2015.

Делегација GIZ-a и SDC-a посетила Неготин

У општини Неготин недавно је боравила делегација састављена од представника Немачке развојне агенције (GIZ) и Швајцарске развојне агенције (SDC) у циљу упознавања са до сада реализованим резултатима пројекта у области унапређења наплате пореза  као и  у вези реализације пројекта „Лични ставови заједничке одлуке“. Ове пројекте општина Неготин реализује уз финансијску и техничку подршку GIZ-a и SDC-a.

 

На састанку у малој сали општине Неготин, коме је преседавао Јован Миловановић,  председник општине Неготин, поред представника GIZ-a и SDC-a, учествовали су и заменица председника општине, Надица Васић, као и представници Завода за урбанизам, Локалне пореске администрације, Одељења за буџет и финансије и Канцеларије за локални економски и рурални развој општине Неготин.

 

Том приликом представљени су и анализирани досадашњи резултати у реализацији поменутих пројеката који су од стране представника GIZ-a и SDC-a оцењени као врло успешни и као добар основ за наставак сарадње у реализацији  развојних пројеката са општином Неготин.

 

Сузан Цумштајн и Петар Василев из SDC-a и представници GIZ-KWD пројекта, Алеxандер Грунауер и Бранко Милић, посетили су Рајац и Рајачке пивницама, где су у контакту са локалним становништвом и представницима локалне самоуправе могли да виде како тече процес јавног увида у Нацрт плана детаљне регулације за комплекс Рајачких пивница и какви су ставови локалног становништва у вези садржаја поменутог плана.

 

У оквиру пројекта „Лични ставови -заједничке одлуке“ урађени су и панои са изводима Плана детаљне регулације  и постављени у просторијама месне заједнице Рајац како би локално становништво имало бољи увид  у Нацрт плана и могло да упути сугестије извођачу плана - Заводу за заштиту споменика културе из Београда у вези евентуалних измена и допуна плана.