Петак, 10. Јун 2016.

Дечји карневал 2016.

Наши најмлађи суграђани украсили су у четвртак 9. јунае својим разнобојним костимима Градски трг у Неготину. Овогодишњи карневал организовала је Туристичка организација општине Неготина а програм „Школе своме граду“ Народна библиотека „Доситеј Новаковић” у сарадњи са Вртићем „Пчелица”, градским и сеоским основним школама и уз подршку општине Неготин.

  

Програм одлаган два пута  због лоших временски прилика, релизован је јуче на Спасовдан, градску славу. Шарена поворка коју су чинили малишани из Дечјег вртића „Пчелица“, ученици основних градских и сеоских школа улепшала центар града враћајући све присутне у свет бајки, цртаних филмова, дечје маште.

  

Дечији карневал и ове године привукао је велики број наших суграђана. Родитељи, баке и деке, старија браћа и сестре шетали су упоредо са најмлађима и дивили се карневалским маскама које су дефиловале нашим градским тргом.

  

По завршетку карневала на отвореној сцени на Градском тргу, одржана је и манифестација „Школе своме граду“. На сцени су се смењивали плес, песма, фолклор, ритмика, глума, рецитовање. Програм су припремила деца вртића и основних школа са територије општине Неготин, са својим васпитачицама, учитељицама и наставницама.