Четвртак, 09. Октобар 2014.

Дечија недеља

 

Дечија недеља која је почела у понедељак, 6. октобра, одвија се планираном динамиком, а лоше временске прилике, онемогућиле су да се поједини планирани програми, организују на отвореном простору, па су они пресељени у простор Хале спортова.

   

Први програм који је одржан у Хали спортова био је ''Спортски полигон''. У такмичењима је учествовао велики број деце из сеоских и градских основних школа, који су се надметали у брзини и спретности на спортским полигонима, које су припремили наставници физичког васпитања. Најбоље екипе су награђене књигом за школску библиотеку као и слаткишима - дар Текијанке.

   

Такмичење у караокама, такође је одржано у спортској хали. Публика је била у прилици да чује и види наступе 19 самосталних такмичара и два групна наступа, које је оцењивао стручни жири у саставу Ружица Рајковић и Владица Транић професорке СМШ ''Стеван Мокрањац''. Награђени су: 1. место - Лана Петковић, 3/1 ОШ ''Бранко Радичевић'', 2. место - Катарина Радосављевић,  8. разред ОШ ''Јован Јовановић Змај'', Јабуковац, 3. место - Катарина Јотић, 4/2 ОШ ''Вук Караџић'', 4. место - Петар Питаревић, ОШ ''Вера Радосављевић'', 5. место - Марија Милосављевић, ОШ ''Вера Радосављевић''. Прва награда за групни наступ припала је групи ''Септембар'' из ОШ ''12. септембар'' а друга, групи из ОШ ''Вук Караџић''. Победници су уз дипломе, добили књиге,чланске карте Библиотеке и слатке пакете Текијанке.

   

Другог дана Дечје недеље, у ОШ ''Вера Радосављевић'', Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, организовала је и гостовање песникиње за децу, Гордане - Цице Богдановић. Програму су присуствовали и ученици из осталих основних школа.