Понедељак, 03. Децембар 2018.

Дани јабуке у Карбулову


У Месној заједници Карбулово јуче је, под покровитељством Општине Неготин, а у организацији Месне заједнице Карбулово и Удружења „Воћар“,  одржана манифестација „Дани јабуке Карбулово 2018“. 


Девету по реду манифестацију „Дани јабуке“ у Карбулову отворио је Драган Радосављевић, члан Општинског већа задужен за пољопривреду истакавши да је пољопривреда поред туризма развојна шанса наше општине:


 „Локална самоуправа и ове године је издвојила значајна средства за аграрни буџет у износу од 27 милиона динара, од којих је добар део усмерен на подизање вишегодишњих засада и набавку опреме за воћарство. Планирамо да и у 2019.години пратимо тренд улагања у пољопривреду.“ Радосављевић је уједно поручио пољопривредним произвођачима да је локална самоуправа отворена да уколико имају, саслуша и њихове предлоге за улагање у пољопривреду.    


У оквиру  манифестације, која за циљ има промоцију воћарства и производње јабука приређени су изложба јабука овогодишњег рода  и предавање представника „ Агромеханике“ из  Бољевца на тему  коришћења пољопривредних машина у воћарству.