Субота, 13. Јул 2013.

Дани дијаспоре “Уровица 2013.”

У присуству бројних учесника, у Уровици су одржани традиционални, девети “Дани дијаспоре” у организацији Европског удружења пријатеља Уровице. Богат програм окупио је у центру овог крајинског села велики број Уровичана који свој радни век проводе у некој од европских земаља. Традиционалној манифестацији присуствовало је и општинско руководство.

 

“Дани дијаспоре”, манифестација коју девету годину заредом организује Европско удружење пријатеља Уровице су прилика да се у родном селу окупе пријатељи и родбина из Уровице који већ годинама свој радни век проводе далеко од завичаја. Такође, то је време када договарају наредне активности како би побољшали квалитет живота мештана свог села.

 

„Месна заједница Уровица и Европско удружење пријатеља Уровице имају одличну сарадњу, што је резултирало решавањем бројних проблема у селу. Уровичани су врло заинтересовани за сва дешавања у селу иако овде не проводе много времена и радо се укључују у све акције које  покрећемо. Надамо се да ће тако бити и убудуће” – поручио је Петар Катић, председник Савета месне заједнице Уровица поздрављајући госте на почетку културног програма.

 

“Европско удружење пријатеља Уровице има јасне циљеве и због тога резултати не изостају. Добра организација послова уз добру вољу свих мештана, без политичке позадине, сигуран су рецепт за успешно деловање  и резултати не изостају. Желим вам да овако наставите и да се увек окупљате у овако великом броју.” – изјавио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

У културном програму приређеном у центру села учествовали су ученици ОШ”Бранислав Нушић” из Уровице и чланови КУД Карбулово.

Госте је забављао оркестар “Месечари”.