Понедељак, 10. Јул 2017.

„Дани дијаспоре” у Уровици

Месна заједница Уровица и “ Европско удружење пријатеља Уровице“, уз подршку локалне самоуправе, организовали су дванаести међународни фестивал фолклора и музике “Дани дијаспоре”.  

 

Традиционалној манифестацији поред бројних гостију и учесника, присуствовао је и председника општине Неготин, Владимир Величковић, који је овом приликом и поздравио све присутне. Дане дијаспоре у Уровици званично је отворио Драгиша Гуџугановић, потпредседник Савета МЗ Уровица.

  

У богатом културно уметничком програм учествовали су чланови културно-уметничких друштава из Видина, Сврљига, Рудне главе, Штубика, Карбулова, Буковча, Кобишнице, Сикола, Дувачки оркестар Љубодрага Радуловића и ученици ОШ „Бранислав Нушић“ Уровица.

  

И ове године бирана је најлепша девојка Дана дијаспоре. У такмичењу је учестовало дванаест девојака, а титулу најлепше ове године понела је Јована Божиновић из Рудне Главе .    

   

“Дани дијаспоре” и ове године били су прилика да се договоре наредне активности, како би се побољшао квалитет живота мештана овог села.