Уторак, 23. Фебруар 2021.

ДАНАС ПОЧИЊЕ ИМУНИЗАЦИЈА ВАКЦИНОМ АСТРАЗЕНЕКА

У  општини Неготин данас почиње имунизација становништва вакцином британско-шведске фармацеутске компаније-АстраЗенека. Од 150.000 доза вакцина пристиглих у недељу у Србију, у Неготин су данас стигле прве количине АстраЗенека вакцине-190 доза, од којих ће 72 бити употребљене већ током поподнева, у времену од 15 до 20 часова, на пункту у Дому пензионера Неготин. Планирано је да се на поменутом пункту током сутрашњег дана, у времену од 15 до 20 часова, имунизује 144 грађана пријављених преко портала еУправе који ће примити 72 Фајзерове вакцине и 72 АстраЗенека, као и да се кинеском вакцином ревакцинише пет особа.  
У општини Неготин, закључно са јучерашњим даном, од укупно 4656, прве дозе  вакцине примило је укупно 3222 лица, од којих је ревакцинисано 1434 особе. Само у Дому здравља ЗЦ Неготин, за пет дана кинеском вакцином Синофарм, вакцинисана је 891 особа. Из неготинског Дома здравља поручују да се процес имунизације становништва одвија по плану и без забележених нежељених реакција.


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.