Понедељак, 27. Јануар 2020.

Данас је Свети Сава

  

Свечаним чином резања славског колача и пригодним програмом, у Предшколској установи „Пчелица“ , свим основним и средњим школама у општини Неготин, обележена је школска слава, Свети Сава.

  

Свечаности у част утемељивача српске државе и школства, започеле су химном Светог Саве  и обредом резања славског колача, који су обавили свештеници Архијерејског насмесништва неготинског. Пригодним музичко - литерарним програмом ученици и наставници, подсетили су данас на животни пут Светог Саве.

  

Свечаном чину резања славског колача у Неготинској гимназији присуствовали су, поред бројних гостију и Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Миодраг Станојевић, члан Општинског већа за просвету. Бодган Гугић, заменик председника Општине Неготин присуствовао је обележавању школске славе у Основној школи „Вера Радосављевић“. Програму поводом обележавања школске славе  у Основној школи „ 12. септембар“ присуствовали су Миодраг Станојевић, члан Општинског већа за просвету и представници Удружења „Свесрпски козаци“ који су школи донирали помагала (шеталице и инвалидска колица), књиге, школски прибор, у вредности од 120.000 динара.