Петак, 07. Јануар 2011.

Данас је Божић

3035_1.jpg

Српска православна црква и цркве које признају јулијански календар прослављају данас Божић, најрадоснији хришћански празник, дан рођења Христовог.

Прослава Божића, празника рођења Исуса Христа, најрадоснијег догађаја у хришћанском свету, почела је у поноћ првом Божићном литургијом.  Литургији је присуствовао велики број верника, а час рођења Исуса огласила су звона православних храмова.

3035_5.jpg

У Цркви Свете Тројице у Неготину, неготинско свештенство уз присуство великог броја верника служило је јутарњу Божићну литургију, на којој је прочитана и  Божићна посланица Патријарха српског Иринеја. Божићну посланицу патријарха прочитао је Архијерејски намесник протонамесник Милан Радовић.

3035_2.jpg

Божић је празник мира, љубави, праштања и мирења, слоге и јединства, поручио је патријарх српски Иринеј у Божићној посланици и позвао све вернике да живе у духу тих дарова и вредности. Патријарх је указао на значај породице, као језгра у коме се остварује "пуноћа Тајне љубави".

3035_4.jpg

Литургији су присуствовали председник Скупштине општине Неготин, мр Милан Уруковић И заменик председника општине Неготин Бранко Марковић.

3035_3.jpg

Христос се роди! Ваистину се роди!