Уторак, 06. Јун 2017.

Дан заштите животне средине обележен и у Вртићу

Међународни Дан заштите животне средине обележен је данас и у вртићу. Обележавање је организовала Служба за заштиту животне средине општине Неготин у сарадњи са дечијим вртићем “Пчелица”.  

 

У оквиру обележавања 5. јуна – Међународног дана заштите животне средине, једног од најзначајнијих еколошких датума, запослени у Служби за заштиту жиовотне средине посетили су данас и Предшколску установу  „Пчелица“ и упознали наше најмлађе суграђане са значајем очувања зелених површина  и рециклаже у заштити животне средине.

 

“Имамо добру сарадњу са Службом за заштиту животне средине и већ дуги низ година заједно обележавамо Дан заштите животне средине разним активностима. С обзиром да деца у нашем Вртићу од малих ногу уче да се одговорно понашају према својој околини, да чувају своје природно окружење, ова сарадња доприноси још већем подизању еко свести код њих. “ – истакла је Радмила Мађаревић, директорка ПУ “Пчелица”.   

 

Малишани су цртали на тротоару у дворишту, а подељене су им и свеске и пропагадни материјал као и слаткиши и сокови са демонстрацијом разврставања отпада.

 

Подељене су и награде ауторима најбољих ликовних радова, а Служба за заштиту животне средине општине Неготин ове године обезбедила је и поклоне за Вртић.  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.