Уторак, 24. Април 2018.

Дан Техничке школе у Неготину

Свечаном академијом и пригодним програмом данас је Техничка школа у Неготину обележила 52. годишњицу постојања и рада. Свечаној академији присуствовали су Слободан Динуловић, члан Општинског већа општине Неготин за образовање, директори основних и средњих школа, бивши и садашњи професори и ученици ове школе.

 

Техничка школа у Неготину почела је са радом 1966. године са два одељења, као истурено одељење Образовног центра “Иво Лола Рибар” из Бора под називом Школа са практичном обуком “Иво Лола Рибар” Бор - одељење у Неготину. Настава се изводила у фабрици ИХП Прахово за чије потребе је и основана, да би се из године у годину селила и као подстанар радила у просторијама Основне школе “Вук Караџић” и Гимназије. У Букову 1972. добија своју зграду, али и њу напушта 1984. и сели се у зграду Завода за васпитање младих. Марта 1996. године Министарство за рад, борачка и социјална питања својом одлуком укида Завод и од тада школа добија на располагање целу зграду, а тиме и просторне могућности да на најбољи начин реши питање организације васпитно - образовног рада. Школа је регистрована за средње образовање.

Од почетка па до данас школовали су се кадрови : хемијско – технолошки, економско– комерцијални, машински и електро.

У склопу школе, тачније школском дворишту, смештене су радионице за обављање практичне наставе за електромеханичаре и електромонтере и аутомеханичаре.

 

“Данас имамо 252 ученика који су рапоређени у 11 одељења. Наш циљ и план је да својим радом тај броj ученика повећамо или бар задржимо на том броју. У складу са тим планом ми смо, уз сагласност локалне самоуправе ин а предлог Министарства просвете за следећу годину предвидели упис једног новог, атрактивног занимања, а то је електротехничар информационих технологија или скраћено ИТ техничар и надамо се да ћемо тако привући већи број ученика у нашу школу.” – истакао је између осталог Саша Николић, директор Техничке школе у Неготину.

На свечаној академији уручене су и јубиларне награде запосленим професорима Миладину Тодоровићу за 35 година рада,  Јасмини Луковић и Ненад Трандафировић за 20 година, Дејану Паовићу и Дарку Адамову за 10 година, као и помоћном раднику Десимиру Милосављевићу.

 

Пригодан програм припремили су ученици Техничке школе са својим професорима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.