Петак, 07. Октобар 2016.

Дан отворених врата

У оквиру Дечије недеље и Дана отворених врата, данас је у малој сали зграде општине Неготин приређен пријем за ученике неготинских основних и средњих школа. Ученике су поздравили председник Општине Неготин, Јован Миловановић и мр Даниела Пејчић, у општинском већу задужена за образовање и сарадњу са дијаспором.

  

Обраћајући се најмлађима, председник је рекао да општина чини напоре да омогући услове за квалитетније одрастање најмлађих суграђана и да ће то чинити и у будућности.

 

„Ми смо ту да вам извршењем својих обавеза омогућимо да не бринете него да живите у складнијем и бољем друштву и будeте окренути стицању знања, како би након школовања своје знање могли да употребите за свој напредак, али и напредак земље у којој живимо, а то је naša Србија.  Прошле године смо у разговору са ученицима чули шта они очекују од нас да урадимо у току ове године, која се приводи крају. Доста је на школској инфраструктури урађено, али то није довољно, један део обавеза и није обављен, што се тиче захтева спортске инфраструктуре, али што се тиче школа, ту је доста урађено, доста кровова је обновљено, а укупна улагања су око 33,7 милиона динара. На све начине покушавамо да унапредимо рад школског система, осим ових улагања на инфраструктури и финансирање рада образовних установа иде несметано захваљујући стању буџета општине Неготин. То су предуслови да имате радно окружење које је пристојно. Такође треба и мотивисати наставничко особље, али то није само одговорност општинске управе, већ и целе државе, јер без мотивисаних професора, наставника, уиотеља, нема довољног нивоа знања ни код деце, а то је предуслов да држава буде просперитетна и успешна. Оно што се у вашем узрасту угради у свест и понашање, радне навике и знање, то ће вас водити кроз цео живот “  - истакао је председник општине Неготин обраћајући се ученицима.

   

Чланови школских парламената су и ове године упознали председника са својим потребама у погледу обезбеђивања бољих услова за образовање и одрастање и поставили више питања.

  

Ученици су били у прилици да се упознају и са радом Општинске управе, а обишли су и велику салу Скупштине општине Неготин и кабинет председника општине.  


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.