Среда, 09. Октобар 2013.

Дан отворених врата

 

Традиционално, у оквиру манифестације Дечија недеља, мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин приредио је пријем за ученике основних школа и предшколце, као и њихове наставнике. Пријем је приређен у промотивној сали дечијег одељења Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“.

Честитајући неготинским ђацима Дечију недељу, мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин истакао је да је дужност његова и његових сарадника да створе услове за поштовање дечијих права и оптимални развој сваког детета, али и да промовишу активно учешће деце у доношењу одлука које се њих тичу.

 

“Са поносом истичемо да је Неготин одувек важио за град младих, а ми имамо обавезу да такав и остане. Наша брига и обавеза је да имате све што вам је потребно за несметано одрастање и да током школовања пружите свој максимум. Поред тога трудимо се да наградимо сваки ваш успех, дамо подршку вашим тежњама да постигнете више и мотивишемо вас да цените истинске вредности као што су наука, уметност, култура, али и етика, поштење. Задовољство ми је да истакнем, да су ове године, по први пут, ученици генерација основних и средњих школа из целе општине награђени летовањем, новчано смо наградили најбоље на републичким такмичењима, помажемо студијска путовања у иностранство наших ђака и студената, стипендирамо најбоље ђаке и студенте, помажемо родитеље новорођене деце и тако даље. За инвестиционио одржавање основних и средњих школа, издвојено је више средстава него икад. И то је наше трајно опредељење јер сте ви наша будућност. Желимо да ви останете у свом родном граду и у Србији јер ћете, као најбољи,  помоћи да се и град и Србија опораве и постану пожељно место за живот. Наша обавеза је да вам пружимо шансу, а ваше је право да наше поверење оправдате” – поручио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

   

У наставку дружења деца су председнику Општине постављала питања која се тичу услова њиховог боравка у школама и извођења наставе. Мр Милан Уруковић је уручио поклоне свим ђацима, учесницима пријема, а деца су узвратила поклонима које су сами израдили на часовима ликовног и техничког васпитања.

 

Дечија недељa обележава се од 7. до 13. октобра уз подршку и покровитељство Министарства рада, запошљавања и социјалне политике и бројних организација, а у нашем граду организатор манифестације је Народна библиотека “Доситеј Новаковић”.