Четвртак, 08. Новембар 2018.

Дан Основне школе „Вук Караџић“

Свечана седница  поводом  Дана О.Ш. „Вук Караџић“, најстарије образовне институције у нашој општини,  уприличена је данас  у  свечаној сали школе. Обележавању 194. годишњице постојања и рада, присуствовали су Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин, Слободан Динуловић и Татјана Панић, чланови Општинског већа , Зорица Мијушковић, начелник Општинске управе, директори и представници институција, радници колектива, пензионери,  родитељи и ђаци. 

  

Поздрављајући присутне  Дејан Којчиновић, директор истакао је  да су прослављајући 194. рођендан, традицију дугу близу два века, поносни на резултате у прошлости и  постигнућа,  али за ученике школе који су чувари те традиције садашњост и будућност су исто толико важни као и славна прошлост.

  

На данашњој свечаности  уручене су  награде ученицима који су се пласирали или освојили једно од прва три места на републичким такмичењима и јубиларне награде запосленима.

  

Основна школа „Вук Караџић“  обележавање свог дана започела је спортским сусретима 2. новембра.  Уследили су, отварање изложбе фотографија посвећених  Великом рату, промоција листа „Први кораци, „Час је ваш“ и свечана академија .