Петак, 10. Септембар 2010.

Дан Неготинске гимназије

2862_1.jpg

Свечаном академијом уз присуство бројних гостију, представника Општине Неготин, бивших и садашњих професора и ученика, Неготинска гимназија обележила је 171 годишњицу постојања и рада.

2862_2.jpg

Након пригодног уметничког програма који су припремили ученици Неготинске гимназије уз учешће хора и рецитатора, присутне је поздравила директорка школе Емилија Петровић.

2862_3.jpg

Обраћајући се гостима на свечаној академији, рекла је да је улагањем у знање улажемо у будућност,  а Неготинска гимназија је пуно улагала у своје ученике, па је у својој богатом историји одшколовала многе познате и признате личности.

2862_4.jpg

Ни ове године нису изостале јубиларне награде. Награђени су психолог Мира Маринковић и професори Данило Петровић, Миодраг Станојевић, Ледарка  Османовић, Катарина Петковић, Иван Радосављевић и Мирослав Лекић. 

Гостима је подељен и нови број листа „Освит“ који су заједнички уредили ученици и професори ове школе. Школски лист „Освит“ почео је да излази шездесетих година двадесетог века, а комплет бројева „Освита“ је драгоцени документ вишегодишње активности ученика. Неготинске гимназије