Среда, 29. Мај 2019.

Дан изазова у Неготину

  

Неколико стотина малишана Предшколске установе „Пчелица“ и  ученика неготинских основних школа учествовало је са својим учитељицама и наставницима у манифестацији „Дан  изазова“ коју традиционално у нашем граду организује Спортски савез општине Неготин уз подршку локалне самоуправе. Мото овогодишње манифестације је „Вратите своје улице, вратите своју будућност” а циљ је скретање пажње на значај физичке активности и бављења спортом .  

  

„ Дан изазова је традиционално најмасовнија манифестација  коју  коорднира Међународна асоцијација „Спорт за све“. Овај догађај у Неготину организује Спортски савез општине Неготин и ја им захваљујем на томе.  Дан изазова је дан позитивне атмосфере, активности и дан у коме учешће могу да узму сви грађани општине без обзира на пол и узраст. Суштина организовања ове  манифестације је  међусобно надметање два града или општине који су претходно одређени жребом. Тај жреб је нама ове године доделио град Врање, тако да се ми данас такмичимо против Врања. Хтео бих да нагласим да је такмичарски дух у неком другом плану. Битно је да се деца окупе, да се што више играју и међусобно друже.“ изјавио је медијима Далибор Машић, члан Општинског већа општине Неготин задужен за спорт и омладину.

  

Централни градски трг данас је био пун веселих дечјих лица која су уз модерне ритмове и модератора Ану Ранђеловић, професора физичке културе уживали су у вежбању и тиме показали да је рекреација неопходан садржај у животу савременог човека.